Πολυδραστικά προϊόντα: μάθε αν σου ταιριάζουν!

Πολυδραστικά προϊόντα: μάθε αν σου ταιριάζουν!

Μulti-use, multifunctional, multi-tasking ή απλά, πολυδραστικά προϊόντα περιποίησης. Με τον πολυάσχολο τρόπο ζωής που ακολουθούμε, οι καινοτόμες αυτές συνθέσεις είναι ένας έξυπνος τρόπος να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, χωρίς να ξοδεύουμε χρόνο και χρήμα. Αρκεί βέβαια να μην κάνουμε «εκπτώσεις» στις πραγματικές ανάγκες της.

Τα τελευταία χρόνια τα προτιμάμε όλο και  πιο συχνά και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Σχεδιασμένα να καλύπτουν, σε ένα μόλις βήμα,  πολλαπλές ανάγκες της επιδερμίδας ή εμπλουτισμένα  με ενεργά συστατικά που από μόνα τους προσφέρουν πολλαπλές δράσεις, τα πολυδραστικά προϊόντα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για εμάς που…

  • …θέλουμε να απλοποιήσουμε την καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης, ακολουθώντας το trend του skinimalism, χωρίς όμως συμβιβασμούς στην αποτελεσματικότητα
  • … γνωρίζουμε πως η επιδερμίδα μας έχει αυξημένες ανάγκες, αλλά δεν έχουμε τον χρόνο και την υπομονή να ακολουθούμε πρωί και βράδυ μια ρουτίνα 5, 6 ή και περισσότερων βημάτων για να τις καλύψουμε
  • … γνωρίζουμε πως η επιδερμίδα μας έχει αυξημένες ανάγκες αλλά το budget μας είναι περιορισμένο
  • … βρισκόμαστε πάντα εν κινήσει και αναζητούμε πρακτικές λύσεις
  • … υιοθετούμε φιλικότερες προς το περιβάλλον συμπεριφορές, λιγοστεύοντας  τις πλαστικές συσκευασίες των προϊόντων που γέμιζαν παλιότερα το ντουλάπι μας

Τι να διαλέξω;

1 προϊόν, πολλές δράσεις

  • Στην κατηγορία αυτή, πρωταγωνιστούν οι αντηλιακές συνθέσεις που προσφέρουν στην επιδερμίδα όλο τον χρόνο, όχι μόνο υψηλή προστασία από τις ακτίνες UV, αλλά και αντιγηραντική δράση, ενώ συγχρόνως την ενυδατώνουν σε βάθος, συνδυάζοντας τα φίλτρα τους με βιταμίνες, ένζυμα, βλαστοκύτταρα, υαλουρονικό οξύ κ.α..Και το bonus;  Μα φυσικά οι αντηλιακές με χρώμα που μπορούν να αντικαταστήσουν  το μέικαπ!  
  • Οι καινοτόμες αμπούλες εντατικής περιποίησης που κέρδισαν τα τελευταία χρόνια μια θέση στο νεσεσέρ πολλών από εμάς, μπορούν να συνδυάζουν ακόμα και 7 διαφορετικές δράσεις! Τα φυτικά έλαια και εκχυλίσματα που περιέχει η υπερσυμπυκνωμένη αντιγηραντική τους φόρμουλα, προσφέρουν ενυδάτωση, θρέψη, μείωση ρυτίδων, βελτίωση σφριγηλότητας, προστασία από το μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών, καταπράυνση και λάμψη, σε μια μόνο κίνηση!
  • Τα πολυδραστικά προϊόντα, δεν λείπουν  ούτε από την περιποίηση σώματος καθώς στην αγορά θα βρούμε συνθέσεις που συνδυάζουν την εντατική ενυδάτωση και τη λάμψη, με τη σύσφιξη και τη βελτίωση της σιλουέτας. Πολλά μάλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παραπάνω από ένα τρόπο όπως για παράδειγμα τα body and hair mists που αρωματίζουν και συγχρόνως  ενυδατώνουν το σώμα και τα μαλλιά μας!

1 συστατικό, πολλές δράσεις

  • Δεν είναι μόνο τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα που προσφέρουν παραπάνω από μια δράσεις αλλά και μεμονωμένα ενεργά συστατικά. Για παράδειγμα, η βιταμίνη C έχει αντιγηραντική, αντιοξειδωτική και συσφιγκτική δράση, «σβήνει» τις κηλίδες και χαρίζει μοναδική λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ η ρετινόλη επιταχύνει τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, βελτιώνει τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας και την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων.

 Τι να προσέξω

Τα multi-use προϊόντα κάνουν σίγουρα πολλά όχι όμως τα πάντα. Καλό θα ήταν επομένως όταν  προσαρμόζουμε την καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης στις αρχές του skinimalism, να λαμβάνουμε πάντα υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της επιδερμίδας, όπως και τις συνήθειές μας. Για παράδειγμα:

  • Μια ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα θα ωφεληθεί περισσότερο αν κάτω από το πολυδραστικό αντηλιακό μας εφαρμόσουμε έναν ορό ή/και κρέμα ενυδάτωσης.
  • Όταν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε  πολλαπλά σημάδια γήρανσης αλλά η κύρια ανησυχία μας είναι οι κηλίδες , καλούμε και πάλι…ενισχύσεις προσθέτοντας στη ρουτίνα μας και έναν ορό με βιταμίνη C ή ένα gel με οξέα φρούτων. Προσοχή όμως . Όταν συνδυάζουμε 2 ή και 3 τέτοια προϊόντα θα πρέπει να είμαστε σίγουρες ότι τα δραστικά συστατικά τους όντως μπορούν να συνδυαστούν. Για παράδειγμα, αν η πολυδραστική μας κρέμα περιέχει ρετινόλη, μην την χρησιμοποιήσετε μαζί με καθαρή βιταμίνη C γιατί το ένα συστατικό ακυρώνει τη δράση του άλλου, ούτε όμως και με οξέα φρούτων γιατί και τα δύο έχουν απολεπιστική δράση και ενδέχεται να ερεθίσουν την επιδερμίδα .
  • Αν βαφόμαστε έντονα, ένα προϊόν 2 σε 1 ίσως να μην μας καλύψει απόλυτα. Για να είμαστε σίγουρες ότι έχουμε απομακρύνει κάθε ίχνος ρύπων και μακιγιάζ είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε πρώτα ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια ένα  gel καθαρισμού.
Καλλίγραμμη σιλουέτα!
Από 15/4 έως 15/5
όλα τα προϊόντα
περιποίησης σιλουέτας
-15%
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει!