Οι καλές συνήθειες… σμιλεύουν τη σιλουέτα

Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις. Μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία, σε κάθε σωματότυπο.  Ωστόσο ο τρόπος που ζούμε, που τρεφόμαστε, το σύγχρονο life style μας, είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση και τη μόνιμη εγκατάστασή της. Αν θέλετε να κλείσετε το δρόμο στην κυτταρίτιδα αλλά και να  βελτιώσετε ορατά τη σιλουέτα σας πριν χρειαστεί να την… αποκαλύψετε, σκεφτείτε και δράστε ολιστικά. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει!

Πείτε ναι…

… σε ένα ισορροπημένο και υγιές διαιτολόγιο. Με φυσικές, μη επεξεργασμένες τροφές -φρέσκα λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, όσπρια- πλούσιες σε φυτικές ίνες, πολυφαινόλες, πρωτεΐνες, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

… στην άσκηση. Ακόμη πιο πολύ στην αεροβική γυμναστική, στο χορό, στη γιόγκα, στο Pilates, στο κολύμπι, το jogging και το γρήγορο περπάτημα. Όταν το σώμα ασκείται, η καύση του λίπους επιταχύνεται -30 λεπτά αρκούν για να αρχίσει ο οργανισμός να αναζητά ενέργεια από το αποθηκευμένο λίπος του- οι περιοχές της κοιλιάς, των μηρών,  των γοφών και των μπράτσων σταδιακά ενδυναμώνονται μυϊκά, το δέρμα σφίγγει, η όψη φλοιού πορτοκαλιού δείχνει αισθητά πιο λεία και το πιο σημαντικό, η διάθεσή σας απογειώνεται!

… στο dry body brushing. Το στεγνό βούρτσισμα στο σώμα πριν από το καθημερινό ντους -3  λεπτά είναι αρκετά- τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αναζωογονεί επιδερμίδα και διάθεση! Tip: Με μια βούρτσα από φυσική τρίχα και με μακριά λαβή τρίβετε το δέρμα με ανοδικές κινήσεις από τα πόδια έως τους γλουτούς, κυκλικές στο στομάχι και την περιοχή της κοιλιάς και ολοκληρώνετε με τα χέρια και πάλι με ανοδικές κινήσεις και κατεύθυνση προς το στήθος.

… στην εντατική περιποίηση με ειδικά προϊόντα. Η σύγχρονη Κοσμητολογία δεν έχει ακόμη βρει τη θαυματουργή κρέμα που εξαφανίζει μια για πάντα την κυτταρίτιδα. Έχει όμως αναπτύξει έξυπνες συνθέσεις με ενεργά συστατικά τα οποία αντιμετωπίζουν πολλά από τα προβλήματα που συνοδεύουν την εμφάνισή της -κατακράτηση υγρών, χαλάρωση κλπ.- βελτιώνοντας ορατά την όψη φλούδας πορτοκαλιού. Tip: Χρησιμοποιείτε καθημερινά μια δραστική κρέμα κατά της κυτταρίτιδας, ιδανικά δύο φορές την ημέρα. Η καλύτερη στιγμή για την εφαρμογή της είναι αμέσως μετά το ντους ή τη γυμναστική.

… στο μασάζ. Δεν είναι χάσιμο χρόνου. Κάθε φορά που απλώνετε την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με μασάζ, ενεργοποιείτε τη μικροκυκλοφορία, βοηθάτε στην αποσυμφόρηση των ιστών και αυξάνετε τη θερμοκρασία του δέρματος, ώστε να εισχωρήσουν ευκολότερα τα ενεργά συστατικά του προϊόντος. Tip: Εφαρμόζετε τις κρέμες στα επίμαχα σημεία με κοφτές ανοδικές κινήσεις και προχωρείτε σε ελαφρές μαλάξεις -σαν να ανασηκώνετε το δέρμα με τα δάχτυλά σας.

Πείτε όχι…

… στην ακινησία. Από τις 1500-2000 θερμίδες που παίρνουμε καθημερινά, ένα μέρος τους (περίπου 450 θερμίδες) περιμένει να καταναλωθεί με σωματική δραστηριότητα. Εμείς ωστόσο, με τις ατέλειωτες ώρες που περνάμε μπροστά στον υπολογιστή ή βουλιάζοντας στον καναπέ, τις αφήνουμε ανεκμετάλλευτες με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε λίπος και να διογκώνουν τα λιποκύτταρα.

… στο τσιγάρο. Η νικοτίνη και τα άλλα συστατικά του καπνού δυσχεραίνουν την οξυγόνωση των κυττάρων και τη μικροκυκλοφορία, πυροδοτούν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών και προσθέτουν τοξίνες που δεν παροχετεύονται εύκολα, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για τον σχηματισμό κυτταρίτιδας.

… στις διατροφικές υπερβολές. Η υπερκατανάλωση ζάχαρης, επεξεργασμένων υδατανθράκων, κορεσμένων λιπαρών και αλκοόλ και η κατανάλωση junk food όχι μόνο οδηγεί στη διόγκωση των λιποκυττάρων και τη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό αλλά επηρεάζει αρνητικά τη σύνθεση και τη λειτουργικότητα του κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα είναι  το δέρμα να χάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του και να εμφανίζεται η κυτταρίτιδα.

… στα ακατάλληλα ρούχα. Στενά τζιν, εσώρουχα με σφιχτό λάστιχο αλλά και τα ψηλά τακούνια εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία του αίματος από τη μέση και κάτω, εκεί ακριβώς που κάνει την εμφάνισή της η κυτταρίτιδα.

Καλλίγραμμη σιλουέτα!
Από 15/4 έως 15/5
όλα τα προϊόντα
περιποίησης σιλουέτας
-15%
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει!