Από Μάρτη... καλοκαίρι.

Το ημερολόγιο λέει άνοιξη και σύντομα τα βαριά ρούχα θα πάψουν να κρύβουν τη σιλουέτα μας. Είμαστε έτοιμες να την αποκαλύψουμε;

Μόλις οι  ηλιόλουστες μέρες αρχίσουν να πυκνώνουν, η σιλουέτα μας μπαίνει ξανά στο...κάδρο! Παρατηρώντας το σώμα μας στον καθρέφτη, εντοπίζουμε μικρές ή μεγαλύτερες ατέλειες που μας ενοχλούν. Προλαβαίνουμε άραγε να τις διορθώσουμε;

Ναι, αρκεί να μη χάσουμε χρόνο. Αν εκμεταλλευτούμε στο μάξιμουμ τους λίγους μήνες που μας χωρίζουν από το καλοκαίρι, σίγουρα θα τα καταφέρουμε!

4 κινήσεις +1 συμβουλή που θα κάνουν τη διαφορά

1. Αλλάζουμε μενού. Ο δρόμος για μια αρμονική σιλουέτα περνά από το πιάτο μας! Με ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που θα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, χωρίς να μας φορτώνει με άχρηστες θερμίδες, θα πετύχουμε ευκολότερα τον στόχο μας: ένα σώμα χωρίς περιττά κιλά κι ένα δέρμα σφριγηλό, χωρίς κυτταρίτιδα.

· Μειώνουμε τη ζάχαρη και αντικαθιστούμε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, άσπρο ρύζι, αλμυρά, μπισκότα, κέικ) με σύνθετους, μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες (καστανό ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά/δημητριακά ολικής άλεσης κ.α.)  που επιπλέον είναι πηγές βιταμινών και μετάλλων.

· Για να ενισχύσουμε την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα , επιλέγουμε πρωτεϊνούχες τροφές (ασπράδι αυγού, ψάρια, άπαχο κρέας), φτωχές σε κορεσμένα λιπαρά, όπως και τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3 λιπαρά (λιναρόσπορος, καρύδια). 

· Τροφοδοτούμε τα κύτταρα με νερό και βιταμίνες καταναλώνοντας καθημερινά φρούτα και λαχανικά και δεν ξεχνάμε πως η all time classic συμβουλή υγείας και ομορφιάς με τα 8 ποτήρια νερό, ισχύει και για το αδυνάτισμα.

· Για να θωρακίσουμε το δέρμα μας απέναντι στις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών που το γερνούν πρόωρα, προσθέτουμε στο πιάτο μας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως είναι τα καροτενοειδή (καρότο, γλυκοπατάτα, μπρόκολο)  και τα φλαβονοειδή ( μύρτιλο, μαύρα μούρα, cranberries).  

2. Ξεκινάμε γυμναστική τώρα! Χτίζοντας εγκαίρως ένα σώμα με γερό μυϊκό σύστημα και λιγότερα αποθέματα λίπους, θα ανακτήσουμε τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα στο δέρμα και θα προλάβουμε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Επιλέγουμε την αεροβική γυμναστική, τις ασκήσεις αντοχής (jogging, κολύμπι, ποδήλατο) και τον χορό ή δοκιμάζουμε το HIIT (διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης), που εναλλάσσει σύντομα διαστήματα έντονης άσκησης με ακόμα πιο σύντομα διαστήματα ανάπαυσης μεταξύ των σετ.

3. Τολμάμε το σκωτσέζικο ντους. Δεν είναι απλά μια έκφραση, αλλά και μια ευεργετική συνήθεια. Η εναλλαγή κρύου / ζεστού νερού τονώνει και επιδερμίδα διατηρώντας την ελαστική και σφριγηλή. Πώς; Το ζεστό νερό βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν και έτσι το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα στο δέρμα και στους μύες, ενώ η απότομη αλλαγή του προς το κρύο έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή συστέλλει τα αγγεία.

4. Στοχεύουμε πολλαπλά στην περιποίηση.  Είναι πολλοί οι παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση κυτταρίτιδας γι’ αυτό και τα συστατικά των καλλυντικών συνθέσεων που θα επιλέξουμε θα πρέπει να δρουν στοχευμένα και σε πολλά επίπεδα, δηλαδή να:

  • λειαίνουν και συσφίγγουν την επιφάνεια της επιδερμίδας
  • αποσυμφορούν τη λέμφο και τονώνουν τη μικροκυκλοφορία
  • ενισχύουν τον συνδετικό ιστό
  • ενθαρρύνουν τη λιπόλυση
  • δρουν αντιοξειδωτικά
  • έχουν αντιφλεγμονώδη δράση

Τέτοια συστατικά είναι:

Η Καφεΐνη:  Διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και βοηθά στη λιποδιάλυση και στην απόκτηση ενός σφριγηλού σώματος, χωρίς κυτταρίτιδα.

Το εκχύλισμα από σπόρους παπαρούνας: Βελτιώνει αισθητά την όψη φλοιού πορτοκαλιού, ενεργοποιώντας τη λιπόλυση και εμποδίζοντας τη λιπογένεση.

Τα εκχυλίσματα φυκιών: προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία, ενεργοποιούν τη σύνθεση κολλαγόνου, τονώνουν τον κυτταρικό μεταβολισμό και τη λεμφική κυκλοφορία συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους και της χαλάρωσης.

+1 Συμβουλή

Δεν κυνηγάμε ανέφικτους στόχους. Η προσδοκία μας να αποκτήσουμε την αψεγάδιαστη σιλουέτα των σταρ και των celebrities, κατά κανόνα είναι μη ρεαλιστική. Με λίγη προσπάθεια όμως μπορούμε μέχρι το καλοκαίρι να δούμε στον καθρέφτη την καλύτερη εκδοχή της δικής μας σιλουέτας! 

Καλλίγραμμη σιλουέτα!
Από 15/4 έως 15/5
όλα τα προϊόντα
περιποίησης σιλουέτας
-15%
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει!