Υαλουρονικό οξύ: ένας υπερ-ήρωας της σύγχρονης ομορφιάς!

Τι ακριβώς όμως είναι το υαλουρονικό οξύ; Το υαλουρονικό οξύ (hyaluronic acid ή ΗΑ) είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας, μια γλυκοζαμινογλυκάνη (GAG) , με ισχυρές υγροσκοπικές ιδιότητες, που αποτελείται από δύο ενωμένα μόρια σακχάρων, σε χιλιάδες επαναλήψεις. Παράγεται φυσιολογικά, τόσο από τον άνθρωπο όσο και από τα ζώα. Εντοπίζεται στους συνδετικούς ιστούς, στις αρθρώσεις και, σε σημαντικές ποσότητες, στο δέρμα. Αν και δεν έχουμε στο σώμα μας περισσότερα από 15 γραμμάρια υαλουρονικού οξέος, καθένα από αυτά, μπορεί να συγκρατήσει 6 λίτρα νερό, δηλαδή 1.000 φορές το βάρος του!

  • Το υαλουρονικό οξύ είναι γνωστό στους επιστήμονες για περισσότερα από 85 χρόνια. Ο κόσμος της ομορφιάς όμως μπόρεσε να αξιοποιήσει στο μάξιμουμ τις πολύτιμες ιδιότητές του, όταν κατόρθωσε να δημιουργήσει στο εργαστήριο, με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας, ένα νέο τύπο υαλουρονικού οξέος. Η παραγωγή του μέσω βιολογικής ζύμωσης, αλλάζει τη μοριακή δομή του και αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητά του, το κάνει δηλαδή πιο συμβατό με το δέρμα -για να απορροφάται ταχύτερα και σε βάθος- επομένως, πιο δραστικό.

Γιατί μιλάνε όλοι γι’ αυτό; Γιατί απλούστατα τα καλλυντικά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ νέας γενιάς αποκτούν πραγματικές σούπερ δυνάμεις και μας δίνουν πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας ένα από τα αποτελεσματικότερα ενεργά συστατικά, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε στα ενέσιμα fillers! Υπερβολή; Καθόλου! Μετρήστε δράσεις…

  • Αυξάνει διπλά τα επίπεδα ενυδάτωσης. Το υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους, σχηματίζει στην επιφάνεια της επιδερμίδας ένα αόρατο φιλμ που αποτρέπει την απώλεια υγρασίας και τη διατηρεί ενυδατωμένη, ενώ το υαλουρονικό οξύ μεσαίου μοριακού βάρους, δεσμεύει νερό από το περιβάλλον και διαπερνώντας τον φυσιολογικό προστατευτικό φραγμό της κερατίνης στιβάδας, το αποδεσμεύει στις βαθύτερες στιβάδες αναπληρώνοντας εκ των έσω τις απώλειες των κυττάρων σε υγρασία!
  • Προστατεύει και επουλώνει. Εκτός από την ενυδατική του δύναμη, το υαλουρονικό οξύ δρα και ως αντιοξειδωτικό. Ενδυναμώνει τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας -την «πανοπλία» της- κάνοντάς τον πιο ανθεκτικό στις καθημερινές επιθέσεις που δέχεται από το ρυπογόνο περιβάλλον και τις ακτίνες UV. Προστατεύει το κολλαγόνο από το οξειδωτικό στρες και ενισχύει τη φυσική ικανότητα των κυττάρων να επανορθώνουν τις φθορές τους.
  • Καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου. Το υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους, φτάνοντας στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, τονώνει τη μικροκυκλοφορία, ενθαρρύνει τον μεταβολισμό των κυττάρων και ενεργοποιεί τους μηχανισμούς ανανέωσης διεγείροντας τη φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος, κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι διατηρεί τη σφριγηλότητα και ελαστικότητα της νεανικής επιδερμίδας για περισσότερο χρόνο.
  • «Γεμίζει» τις ρυτίδες. Το υαλουρονικό οξύ σαν φυσικό συστατικό, συμβάλλει στη διατήρηση του σχήματος, της σφριγηλότητας και της πλαστικότητας του δέρματος. Με το πέρασμα όμως του χρόνου η παραγωγή του μειώνεται, με αποτέλεσμα το πρόσωπο σταδιακά να «αδειάζει» και στην επιφάνεια της επιδερμίδας να διαγράφονται εντονότερα οι ρυτίδες. Με την πολλαπλή δράση -και όχι μόνο- που προσφέρουν οι οροί και οι κρέμες προσώπου με υαλουρονικό οξύκαι οι κρέμες ματιών με υαλουρονικό οξύ, αναπληρώνουν τις απώλειες και βελτιώνουν άμεσα την όψη και την υφή του. Η επιδερμίδα ανακτά την απαλότητά της, δείχνει πιο τονωμένη, το βάθος των ρυτίδων μειώνεται ορατά -μοιάζουν να «γεμίζουν» εκ των έσω- και οι λεπτές γραμμές στην περιοχή των ματιών λειαίνονται αισθητά.

Τι λέτε λοιπόν; Είστε έτοιμες να ανακαλύψετε αυτόν τον υπερ-ήρωα της ομορφιάς;

Tzimas Cosmetics
NEWS
LETTER
Kάνε τώρα εγγραφή
στο newsletter Tzimas Cosmetics
για να απολαμβάνεις αποκλειστικά
προνόμια, tips ομορφιάς και νέα!
ΕΓΓΡΑΦΗ