Σωστή εφαρμογή προϊόντων: το «κλειδί» μιας υπέροχης σιλουέτας!

Θέλουμε μια λεπτή, σφριγηλή σιλουέτα και μια επιδερμίδα, που δεν θα θυμίζει φλοιό πορτοκαλιού. Γι’ αυτό, προσέχουμε τη διατροφή μας, γυμναζόμαστε και χρησιμοποιούμε συστηματικά κάποια προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας. Η προσπάθειά μας αυτή μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική αν γνωρίζουμε τη σωστή εφαρμογή των προϊόντων σιλουέτας.

Είναι αλήθεια ότι η κυτταρίτιδα δεν εξαφανίζεται ούτε με μαγικά φίλτρα, ούτε ένα μήνα πριν τις διακοπές. Μπορούμε όμως να τη δούμε να ατονεί αισθητά, με μια ολιστική φροντίδα, εντάσσοντας από τώρα στην καθημερινότητά μας την ήπια άσκηση, υιοθετώντας ένα ισορροπημένο, υγιεινό διαιτολόγιο και βέβαια, «επενδύοντας» στα ενεργά συστατικά εξειδικευμένων προϊόντων που θα επαναφέρουν τη λεία και σφριγηλή όψη της επιδερμίδας του σώματος. Για να μεγιστοποιήσουμε τη δράση τους είναι απαραίτητη όμως η σωστή εφαρμογή τους.

Η προετοιμασία

Η τακτική απολέπιση την ώρα του ντους, 1-2 φορές την εβδομάδα, είναι ένα απαραίτητο προκαταρκτικό βήμα φροντίδας γιατί μεγιστοποιεί τη δράση του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσουμε. Ας μην ξεχνάμε πως το πρόβλημα της κυτταρίτιδας εντοπίζεται αρκετά βαθύτερα από την επιφάνεια- στον λιπώδη ιστό του δέρματος- επομένως, απαλλάσσοντας την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα, διευκολύνουμε την ταχύτερη και σε βάθος διείσδυση των ενεργών συστατικών.

Η εφαρμογή

Η τοποθέτηση του προϊόντος θα γίνει με μάλαξη η οποία είναι απαραίτητη γιατί συμβάλει στην διάσπαση και αποδέσμευση του εγκλωβισμένου λίπους, κινητοποιεί τους ιστούς, διεγείρει την επιβραδυμένη κυκλοφορία της λέμφου και  βελτιώνει την αιμάτωση των «επίμαχων» περιοχών. Οδηγός μας στο πώς και για πόσο χρόνο χρειάζεται να κάνουμε μάλαξη, είναι η σύσταση και η υφή των προϊόντων κατά της κυτταρίτιδας που έχουμε επιλέξει. Για παράδειγμα:

  • Αν έχει υφή gel, κάνουμε απαλό μασάζ μέχρις ότου απορροφηθεί το προϊόν.
  • Αν είναι σε μορφή κρέμας ή γαλακτώματος, θα πρέπει να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στο μασάζ, 5-10 λεπτά.
  • Αν είναι ξηρό λάδι, για να απορροφηθεί ταχύτερα το προϊόν, κάνουμε μασάζ για 5-10 λεπτά, με ελαφρά εντονότερες μαλάξεις.
  • Αν το προϊόν προκαλεί αίσθημα ψύχους, το εφαρμόζουμε χωρίς μασάζ και εάν θέλουμε μπορούμε να το ξεπλένουμε έπειτα από 30 περίπου λεπτά.
  • Αν το προϊόν δημιουργεί υπεραιμία, δεν χρειάζονται έντονες μαλάξεις, καθώς η υπεραιμία που προκαλεί το προϊόν θα γίνει πιο έντονη.

Για ενισχυμένη δράση, μετά την εφαρμογή του προϊόντος, συστήνεται να κάνουμε σωματική άσκηση ενώ έχουμε «στεγανοποιήσει» την περιοχή τυλίγοντάς την με σελοφάν ή φορώντας μια εφαρμοστή φόρμα. Προσοχή όμως, γιατί τα υπεραιμικά προϊόντα δεν πρέπει να  στεγανοποιούνται.

Τρεις απλές κινήσεις μάλαξης

Δεν χρειάζεται να έχουμε ειδικές γνώσεις ούτε επαγγελματικό εξοπλισμό για να εντάξουμε τη μάλαξη στη ρουτίνα περιποίησης της σιλουέτας μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας -το ειδικό γάντι και οι συσκευές μασάζ είναι χρήσιμα αξεσουάρ αλλά όχι απαραίτητα- και να εφαρμόσουμε το προϊόν της επιλογής μας με 3 απλές αλλά στοχευμένες κινήσεις.

Κίνηση 1η. Το «στρώσιμο»: κάνουμε γρήγορες, συνεχόμενες, ανοδικές κινήσεις με τις παλάμες και των δύο χεριών στην περιοχή των μηρών και των γλουτών. Στην περιοχή της κοιλιάς όμως, οι κινήσεις μας πρέπει να είναι δεξιόστροφες και κυκλικές.

Κίνηση 2η . Το «τσίμπημα»: ανασηκώνουμε το δέρμα με τα δάχτυλα, το κρατάμε για μερικά δευτερόλεπτα και μετά το απελευθερώνουμε. Tip: Αποφεύγουμε τις μαλάξεις αυτές σε ευαίσθητα σημεία όπως είναι οι προσαγωγοί, το στήθος και η μασχάλη, όπως και σε περιοχές με σπασμένα αγγεία.

Κίνηση 3η Το «χτύπημα με γροθιά»: σφίγγουμε χαλαρά τις γροθιές μας και κάνουμε ρυθμικά ελαφρά χτυπηματάκια  χρησιμοποιώντας εναλλάξ τα χέρια μας.

Για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, εναλλάσσουμε, μέσα στην καθημερινή ή εβδομαδιαία φροντίδα, τα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας με συνθέσεις που εστιάζουν στη μείωση τοπικού πάχους ή στη σύσφιξη της επιδερμίδας. Για παράδειγμα, μια πολύ καλή ιδέα είναι η συνδυαστική χρήση ενός προϊόντος με θερμαντική δράση και μιας αγωγής κρυοθεραπείας. Η εναλλαγή ζεστού-κρύου θα ενεργοποιήσει τη μικροκυκλοφορία και θα ενισχύσει τον μυϊκό τόνο. Άλλος συνδυασμός είναι η εφαρμογή ενός ορού και στη συνέχεια ενός πιο παχύρευστου προϊόντος με διαφορετική ή ίδια δράση. Να θυμόμαστε όμως ότι όταν χρησιμοποιούμε διαδοχικά, δύο διαφορετικά προϊόντα, είναι ότι η σύνθεση με λεπτόρρευστη υφή εφαρμόζεται πρώτη και ακολουθεί εκείνη με την πλουσιότερη υφή. 

Δεν ξεχνάμε…. ότι η εφαρμογή των προϊόντων που στοχεύουν στη βελτίωση της σιλουέτας μας θέλει συνέπεια και υπομονή για να μας προσφέρει ορατά αποτελέσματα. Όταν όμως γίνεται  συστηματικά, 1-2 φορές την ημέρα, μέσα σε ένα μήνα -σε συνδυασμό με άσκηση και διατροφή- θα δούμε το σώμα μας να λεπταίνει, να σμιλεύεται, να μεταμορφώνεται!

Καλλίγραμμη σιλουέτα!
Από 15/4 έως 15/5
όλα τα προϊόντα
περιποίησης σιλουέτας
-15%
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει!