Πόλη Γένους Θηλυκού

Η Θεσσαλονίκη. Η πόλη και η γυναίκα.

Ένα Φωτογραφικό Λεύκωμα, αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες της Θεσσαλονίκης, δημιουργήσαμε στην Tzimas Cosmetics, με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων της εταιρείας.

Το λεύκωμα, με τίτλο «Πόλη Γένους Θηλυκού»,  περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από πολλές πηγές, με εικόνες όπου απεικονίζουν αποκλειστικά γυναίκες, στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία 60 χρόνια.

«Θελήσαμε να  σηματοδοτήσουμε την επέτειο των 60 χρόνων της λειτουργίας μας με τη δημιουργία ενός έργου, ικανού να τιμήσει την πόλη στην οποία γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, αλλά και τις γυναίκες που έζησαν σ΄ αυτήν κατά τη διάρκεια αυτών των δεκαετιών» είναι τα λόγια με τα οποία προλογίζουν την έκδοση ο Γιώργος και η Λίλα Τζίμα.

Οι πολλαπλοί ρόλοι της γυναίκας

Με το λεύκωμα επιχειρείται η διερεύνηση της πολύτροπης όσο και πλούσιας παρουσίας της γυναίκας στη Θεσσαλονίκη στο διάστημα έξι δεκαετιών, μέσα από την αναπαράσταση των πολλών και διαφορετικών ρόλων της.

Κάθε μία από τις γυναίκες που απεικονίζονται εμφανίζεται ελκυστική με το δικό της μοναδικό τρόπο,  αποδεικνύοντας ότι η ομορφιά είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας.

Ανώνυμοι κι επώνυμοι καλλιτέχνες

Είναι μία έκδοση όπου συνυπάρχουν εικόνες ανώνυμων και επώνυμων φωτογράφων, καλλιτεχνών και επαγγελματιών, ενώ πρόκειται για το μοναδικό ίσως λεύκωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες του Θόδωρου, του Διογένη και της Χρύσας Νικολέρη, τριών διαδοχικών γενεών της μεγάλης αυτής φωτογραφικής οικογένειας της πόλης και της χώρας.

Την επιμέλεια του λευκώματος είχαν η Ευδοξία Ράδη και ο Ηρακλής Παπαϊωάννου του MOMus -Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Δείτε το λεύκωμα εδώ.

10% δώρο στα … δώρα!
Όλο το Δεκέμβριο χαρίστε gift sets Tzimas Cosmetics και απολαύστε 10% έκπτωση. Καλές γιορτές!