Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

Για το τι είναι, τι την προκαλεί και πώς θα απαλλαγούμε από αυτήν, ακούγονται, λέγονται και γράφονται πολλά. Ισχύουν όμως όλα;

Η κυτταρίτιδα είναι… πάθηση. Μύθος.
Πρόκειται για ένα πρόβλημα, αισθητικής και όχι ιατρικής φύσης, που ταλαιπωρεί το 90% των γυναικών, κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες. Παρουσιάζεται όταν στα λιποκύτταρα του υποδόριου ιστού εγκλωβίζεται πλεόνασμα λίπους και νερού με αποτέλεσμα να διογκώνονται -έως και 3 φορές σε σχέση με το αρχικό τους μέγεθος- να μετατρέπονται σε ογκώδεις "σβόλους"  και η επιφάνεια της επιδερμίδας να αποκτά ανομοιόμορφη όψη με εξογκώματα και βαθουλώματα που θυμίζουν φλοιό πορτοκαλιού.

Η κυτταρίτιδα προτιμά τις γυναίκες. Αλήθεια.
Το γυναικείο σώμα είναι γενετικά προκαθορισμένο να ευνοεί τη δημιουργία κυτταρίτιδας. Για παράδειγμα, οι γυναίκες έχουν αντί για μια, τρεις στιβάδες λίπους στην κοιλιά, τους γλουτούς, τους μηρούς και τα γόνατα, ενώ η διαφορετική δομή του κολλαγόνου επιτρέπει στα διογκωμένα λιποκύτταρα να ασκούν πίεση στο δέρμα με αποτέλεσμα την εμφάνιση της γνωστής καπιτονέ όψης.

Κυτταρίτιδα και παραπανίσια κιλά πάνε μαζί. Μύθος.
Το πάχος ή η αύξηση βάρους δεν δημιουργούν κυτταρίτιδα -άλλωστε και οι λεπτές γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα- απλώς την κάνουν πιο ορατή.

Η κυτταρίτιδα και οι ορμόνες είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Αλήθεια.
Ο λιπώδης ιστός επηρεάζεται από τις απότομες μεταβολές των επιπέδων των οιστρογόνων, των γυναικείων δηλαδή ορμονών. Οι επιστήμονες λένε χαρακτηριστικά ότι τα οιστρογόνα «γεννούν» λίπος ενώ η τεστοστερόνη -η ανδρική ορμόνη- το «καίει».  Στην εφηβεία, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στην εμμηνόπαυση και κατά τους πρώτους μήνες λήψης αντισυλληπτικών χαπιών, τα οιστρογόνα ενεργοποιούν τη διαδικασία εναπόθεσης λίπους, κυρίως στις περιοχές του στήθους, των γλουτών, των μηρών και της κοιλιάς, ενώ η προγεστερόνη ευνοεί την κατακράτηση υγρών, καταστάσεις που πολύ εύκολα οδηγούν στην εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα… «φεύγει» με γυμναστική. Μύθος & Αλήθεια.
Η συστηματική αερόβια άσκηση μειώνει σταδιακά το σωματικό λίπος αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να εξαφανίσει την κυτταρίτιδα ούτε να αλλάξει τη δομή του δέρματος. Αυτό που σίγουρα κάνει είναι να ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα, να βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος, να τονώνει τον κυτταρικό μεταβολισμό και να βοηθά στην αποβολή των συσσωρευμένων υγρών από τους ιστούς, προλαμβάνοντας έτσι τη δημιουργία κυτταρίτιδας ή αν είναι ήδη εγκατεστημένη, συμβάλλοντας στη λείανση της περιοχής όπου εντοπίζεται.

Υπάρχουν ειδικές δίαιτες λίγων θερμίδων κατά της κυτταρίτιδας. Μύθος. 
Καμία δίαιτα, όσο περιοριστική κι αν είναι δεν μπορεί να δράσει τοπικά και στοχευμένα. Αν μάλιστα η απώλεια βάρους είναι απότομη, η μυϊκή μάζα που χάνεται σε συνδυασμό με την αναπόφευκτη χαλάρωση του δέρματος, κάνουν  την κυτταρίτιδα ακόμα πιο ορατή. Μόνο μία ολιστική προσέγγιση με συνδυασμό ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, άσκησης, χρήσης αποτελεσματικών καλλυντικών προϊόντων μπορεί να φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας «κάνουν δουλειά».  Αλήθεια.  
Οι εξειδικευμένες καλλυντικές συνθέσεις προηγμένης τεχνολογίας δρουν στοχευμένα και σε πολλά επίπεδα: Συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση της λέμφου και στην τόνωση της μικροκυκλοφορίας. Ενισχύουν τον συνδετικό ιστό. Διοχετεύουν στα λιποκύτταρα ενεργά συστατικά (καφεΐνη, πολυφαινόλες, καρνιτίνη κ.ά.) που μπλοκάρουν την αποθήκευση παραπανίσιου λίπους και συγχρόνως ενθαρρύνουν τη διάσπαση του ήδη συσσωρευμένου λίπους (λιποδιάλυση). Για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι απαραίτητο να τις χρησιμοποιούμε καθημερινά, με ειδικές κινήσεις μασάζ. Για να διατηρήσουμε ωστόσο τα ορατά αποτελέσματα, χρειάζεται να δείξουμε συνέπεια και επιμονή εφαρμόζοντας τα προϊόντα 365 μέρες το χρόνο.

Tzimas Cosmetics
NEWS
LETTER
Kάνε τώρα εγγραφή
στο newsletter Tzimas Cosmetics
για να απολαμβάνεις αποκλειστικά
προνόμια, tips ομορφιάς και νέα!
ΕΓΓΡΑΦΗ