Βάλτε μια… τελεία στις ατέλειες της ακμής

Βάλτε μια… τελεία στις ατέλειες της ακμής

Βοηθήστε την επιδερμίδα σας να αντιμετωπίσει τη λιπαρότητα, τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα και τη γυαλάδα, με σωστές κινήσεις στη ρουτίνα περιποίησης και μικρές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες.

Η έντονη λιπαρότητα, οι ατέλειες και οι ξαφνικές εξάρσεις ακμής που μας ταλαιπωρούν συνδέονται με πολλούς παράγοντες και όχι μόνο με τον τύπο της επιδερμίδας ή τις ορμονικές διακυμάνσεις. Πίσω από την υπερδραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κρύβονται το στρες, οι περιβαλλοντικοί ρύποι, το διαιτολόγιό μας, λάθη στη ρουτίνα περιποίησης αλλά και το lifestyle που υιοθετούμε. Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέχουμε.

Μακριά από αχρείαστες «επεμβάσεις».

Πόσες φορές δεν μπαίνουμε στον πειρασμό να σπάσουμε με τα δάχτυλά μας ένα σπυράκι ή να πιέσουμε τα μαύρα στίγματα… «Αδειάζοντας» όμως το περιεχόμενό τους με τόσο άτεχνο τρόπο, στην ουσία χειροτερεύουμε το πρόβλημα και κινδυνεύουμε να προκαλέσουμε στην επιδερμίδα σοβαρές μολύνσεις και μόνιμες ουλές.

Η λύση: Να θυμάστε ότι μόνον οι αισθητικοί μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους «επεμβάσεις» με ασφάλεια. Παράλληλα, εσείς μπορείτε να προλάβετε την εμφάνιση ατελειών -για να μην μπαίνετε μετά στον πειρασμό να τις… εξαφανίσετε- επιλέγοντας προϊόντα που εξισορροπούν την έκκριση σμήγματος, δεν φράζουν τους πόρους και δεν προκαλούν μαύρα στίγματα.

Ο υπερβάλλων ζήλος βλάπτει.

Όσο προσπαθούμε να απομακρύνουμε το σμήγμα με «σκληρά» προϊόντα καθαρισμού και απολέπισης, τόσο περισσότερο παράγει η επιδερμίδα για να το αντικαταστήσει. Η ακμή δεν είναι ρύποι που πρέπει να αφαιρεθούν.

Η λύση: Επιλέξτε ήπιες συνθέσεις, ειδικά σχεδιασμένες για τη λιπαρή επιδερμίδα. Για πιο βαθύ καθαρισμό χρησιμοποιείτε τακτικά -μία ή δυο φορές την εβδομάδα- μια εξειδικευμένη μάσκα με απολεπιστική, σμηγματορυθμιστική ή καταπραϋντική δράση.

Μην…πυροβολείτε την ενυδάτωση.

Ακούμε συχνά ότι στη λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής η ενυδατική κρέμα δεν κάνει καλό γιατί φράζει τους πόρους και προκαλεί σπυράκια. Όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μπροστά στον κίνδυνο αφυδάτωσης οι σμηγματογόνοι αδένες παίρνουν το σύνθημα να παράγουν περισσότερο σμήγμα με αποτέλεσμα, η λιπαρότητα να εντείνεται και τα σπυράκια να πολλαπλασιάζονται.

Η λύση:  Αναζητήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για τη λιπαρή επιδερμίδα που θα της προσφέρει την απαραίτητη υγρασία, θα ελέγξει την έκκριση σμήγματος και θα την προστατεύσει από τους ερεθισμούς.

Ξεχάστε το βαρύ μέικαπ.

Πολύ συχνά, στην προσπάθειά μας να καμουφλάρουμε τις ατέλειες, χρησιμοποιούμε καλυπτικά μέικαπ που φράζουν τους πόρους και ευνοούν τις φλεγμονές, με αποτέλεσμα η λιπαρή, ακνεϊκή επιδερμίδα να ασφυκτιά και να εμφανίζει ακόμα περισσότερα μαύρα στίγματα και σπυράκια. 

Η λύση: Αναζητήστε oil free μέικαπ ειδικά σχεδιασμένα για τη λιπαρή, με τάση ακμής επιδερμίδα εμπλουτισμένα με συστατικά που καλύπτουν τις ατέλειές της αλλά δεν την επιβαρύνουν, καταπραΰνουν τους μικροερεθισμούς και συμβάλλουν στον έλεγχο της λιπαρότητας.

Προσοχή στο …smartphone.

Η οθόνη του κινητού μας δεν είναι τόσο καθαρή όσο νομίζουμε. «Φιλοξενεί» ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ρύπων, σκόνης, βακτηριδίων, σμήγματος και ιδρώτα που πολύ εύκολα μπορεί να μεταφερθεί στην επιδερμίδα. Τα σπυράκια που βλέπουμε να εμφανίζονται ανεξήγητα στο πιγούνι και στην κάτω γνάθο κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται στην καθημερινή στενή επαφή μας με το smartphone. 

Η λύση: Χρησιμοποιείτε ακουστικά handsfree και καθαρίζετε το κινητό σας καθημερινά με ένα υγρό απολυμαντικό μαντιλάκι.

Ελέγξτε το στρες.

Πάνω από το 60% των ενήλικων γυναικών που ταλαιπωρούνται από ακμή, βιώνουν έντονες καταστάσεις στρες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ψυχολογικά ή συναισθηματικά προβλήματα πυροδοτούν την απότομη αύξηση των ανδρογόνων ορμονών και αυτές με τη σειρά τους τη φλεγμονώδη αντίδραση του δέρματος, δηλαδή τα σπυράκια.

Η λύση: Φροντίζετε να «αποφορτίζεστε», εξασφαλίζοντας μερικές στιγμές απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης για τον εαυτό σας ή να εκτονώνεστε με μια έντονη φυσική δραστηριότητα -ο χορός είναι από τα καλύτερα αντίδοτα στο στρες!

Η συμβουλή μας: Σε περίπτωση που η ακμή ξεφεύγει από τα συνηθισμένα σπυράκια -που εμφανίζονται, σας ταλαιπωρούν για λίγο και εξαφανίζονται -αλλά παρουσιάζεται με τη μορφή επίμονων και επώδυνων φλεγμονών, αναζητήστε οπωσδήποτε τη βοήθεια του δερματολόγου. Εκείνος μόνο μπορεί να κάνει σωστή διάγνωση και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης να σας προτείνει την αγωγή που ενδείκνυται.

Προστασία, παντού
και πάντα!
Απόκτησε τώρα το αντηλιακό σου,
προσώπου & σώματος
και απόλαυσε στο συνδυασμό τους έκπτωση
-15%