Απολαμβάνουμε τον ήλιο... ασφαλείς!

Το φετινό καλοκαίρι μπορεί να είναι διαφορετικό, ο ήλιος όμως θα επισκεφτεί τη χώρα μας όπως πάντα! Προτεραιότητα λοιπόν, παραμένει η εφαρμογή του αντηλιακού μας. Και όχι μόνο. Βγαίνουμε στον ήλιο με μέτρο και... αποφεύγουμε συχνά λάθη που μειώνουν τη δράση του αντηλιακού μας. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω.

Ηλιοθεραπεία με μέτρο. Στα πρώτα ραντεβού μας με τον ήλιο, όσο κι αν ο πειρασμός είναι μεγάλος, καλό είναι να μην… ξεχνιόμαστε. Η έκθεσή μας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 15 λεπτά εάν το δέρμα μας είναι ανοιχτόχρωμο - και όχι για να μην καούμε. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η απότομη και υπέρμετρη έκθεση της επιδερμίδας στις υπεριώδεις ακτίνες UV είναι μια από τις αιτίες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Η διάρκεια της ηλιοθεραπείας μπορεί να αυξάνεται κατά 10 λεπτά για τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και κατά 20 λεπτά για τις σκουρόχρωμες, κάθε δύο μέρες συνεχόμενης έκθεσης -κάτι που προφανώς δεν είναι εφικτό στις σύντομες αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Tip: Είναι ανώφελο να προσπαθούμε να αποκτήσουμε μπρούντζινο χρώμα σε μία μέρα. Η μελανίνη της επιδερμίδας φτάνει στο μάξιμουμ της απόδοσής της με μία ώρα έκθεσης. Μετά, απλώς κάνουμε ρυτίδες. Αντίθετα το αργό, προοδευτικό  μαύρισμα, είναι το πιο καλό, το πιο ασφαλές αλλά και αυτό που διαρκεί περισσότερο!

Αντηλιακό με γενναιοδωρία. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου προλαβαίνουν να προκαλέσουν φθορά στα κύτταρα της επιδερμίδας μέσα σε 15 μόλις λεπτά! Μόνο η συστηματική, γενναιόδωρη και επαναλαμβανόμενη χρήση ενός αντηλιακού προϊόντος, ενισχυμένου με φίλτρα ευρέος φάσματος, μπορεί να τα προστατέψει αποτελεσματικά από την UV ακτινοβολία. Δεν έχει σημασία αν θα είναι σε μορφή κρέμας ή γαλακτώματος -αυτό θα το αποφασίσουμε εμείς ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις μας- αλλά ο τρόπος και η συχνότητα που θα το εφαρμόσουμε.

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούμε μερικούς απλούς κανόνες που όλες γνωρίζουμε αλλά πολύ συχνά ξεχνάμε:

4 λάθη με το αντηλιακό μας που μας αφήνουν... ακάλυπτες.

  1. Το «φοράμε» τελευταία στιγμή: Τα αντηλιακά θα πρέπει να εφαρμόζονται 20-30 λεπτά πριν εκτεθούμε στον ήλιο -όχι όταν φτάσουμε στην παραλία- έτσι ώστε να τους δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο να δράσουν. Επιπλέον, το αντηλιακό μας θα πρέπει να το απλώνουμε σε όλες τις περιοχές του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο, για να καλύψουμε κάθε σημείο, κυρίως τις ζώνες που συνήθως ξεχνάμε όπως είναι οι λοβοί των αυτιών, ο αυχένας, η ράχη των χεριών, τα πέλματα και η γραμμή του μαγιό.
  2. Μπερδεύουμε τη σειρά: Είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όταν έρχεται η στιγμή να βάλουμε αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπο. Πότε μπαίνει; Πριν ή μετά την κρέμα ημέρας; Οι ειδικοί πάντως συστήνουν ότι το αντηλιακό πρέπει να μπαίνει τελευταίο, για να προσφέρει την προβλεπόμενη προστασία. Υπάρχει όμως και μια άλλη λύση, ακόμα πιο πρακτική. Να επιλέξουμε μια αντηλιακή σύνθεση η οποία εκτός από τα φίλτρα προστασίας θα είναι ενισχυμένη με ενυδατικά, αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά συστατικά. Με άλλα λόγια, ένα προϊόν που θα μας τα προσφέρει όλα σε ένα!
  3. Το… τσιγκουνευόμαστε: Οι επιστήμονες το γνωρίζουν καλά: η ποσότητα αντηλιακού που εφαρμόζουμε, είναι κατά μέσο όρο λιγότερο από το μισό της προτεινόμενης δόσης, με συνέπεια το επίπεδο προστασίας να μειώνεται και το SPF50 να γίνεται αυτόματα SPF30! Για να καλύψουμε σωστά πρόσωπο και σώμα και να έχουμε την προστασία που υπόσχεται ο δείκτης SPF, χρειαζόμαστε 2 mg αντηλιακού ανά cm² δέρματος, δηλαδή ποσότητα ίση με 5-6 κουταλάκια του γλυκού για όλο το σώμα! Και βέβαια, επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή κάθε 2 ώρες, οπωσδήποτε όμως μετά το κολύμπι, μετά το σκούπισμα με πετσέτα ή όταν έχουμε ιδρώσει πολύ.
  4. Το… αλλοιώνουμε: Συχνά, αναμειγνύουμε το αντηλιακό μας με μέικαπ θέλοντας να καλύψουμε ατέλειες ή απλά επειδή κάνει ζέστη και δύο προϊόντα μαζί μας φαίνονται ανυπόφορα βαριά. Υπάρχει ωστόσο μια πολύ καλύτερη λύση από το αυτοσχέδιο αυτό μείγμα που θα μας παρέχει μικρότερη προστασία από αυτήν που αναγράφεται στη συσκευασία. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τα έξυπνα αντηλιακά με χρώμα, που συνδυάζουν ισχυρή προστασία και ανάλαφρη κάλυψη.

 

 

 

Tzimas Cosmetics
NEWS
LETTER
Kάνε τώρα εγγραφή
στο newsletter Tzimas Cosmetics
για να απολαμβάνεις αποκλειστικά
προνόμια, tips ομορφιάς και νέα!
ΕΓΓΡΑΦΗ