Άνοιξη ομορφιάς με... απολέπιση σώματος!

Η αρχή της άνοιξης είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να προσθέσουμε και πάλι την απολέπιση σώματος στη ρουτίνα περιποίησης! Αρκούν μόνο λίγα λεπτά, όσο κάνουμε ντους, για να αναζωογονήσουμε την συνήθως παραμελημένη επιδερμίδα του σώματος και απαλλάσσοντάς την από τα νεκρά κύτταρα, να τη βοηθήσουμε να ξαναβρεί την απαλότητά της.

Απολέπιση: Γιατί είναι απαραίτητη;

Μπορεί το δέρμα να διαθέτει τους κατάλληλους μηχανισμούς για να ανανεώνεται -περίπου κάθε 28 ημέρες- όμως, όπως ξέρουμε πολύ καλά, με το πέρασμα του χρόνου οι ρυθμοί φθίνουν, με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να παραμένουν στην επιφάνεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δίνοντάς της θαμπή και άτονη όψη.

Η απολέπιση βοηθά την επιδερμίδα να απαλλαγεί από τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα και τελικά να την ανανεώσει με νέα, πιο ‘’υγιή’’, που επιπλέον, θα την προστατεύσουν καλύτερα από τις εχθρικές συνθήκες του περιβάλλοντος.  

Τα οφέλη της απολέπισης για το σώμα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, απελευθερώνουμε τους φραγμένους πόρους, τονώνουμε τη μικροκυκλοφορία, λειαίνουμε την επιδερμίδα και επαναφέρουμε τη φωτεινότητά της και βέβαια, βοηθάμε στην ευκολότερη και σε μεγαλύτερο βάθος διείσδυση των ενεργών συστατικών, είτε της ενυδατικής κρέμας που ακολουθεί τη διαδικασία της απολέπισης ή του εξειδικευμένου προϊόντος κατά της κυτταρίτιδας που, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε.  

Ποιο είναι το ιδανικό απολεπιστικό;

Η επιδερμίδα του σώματος είναι πιο παχιά (0,60mm, ενώ του προσώπου είναι 0,12mm) και γι’ αυτό πιο ανθεκτική, σε ορισμένα σημεία μάλιστα, όπως είναι η πλάτη, οι φτέρνες ή οι αγκώνες, ακόμη περισσότερο. Γι’ αυτό και τα προϊόντα που προορίζονται για το σώμα, περιέχουν συνήθως μεγαλύτερης διαμέτρου απολεπιστικούς κόκκους, οι οποίοι μπορεί να είναι φυσικοί ή συνθετικοί. Η φύση πάντως διαθέτει τις καλύτερες... πρώτες ύλες! Υπάρχουν κόκκοι ορυκτής προέλευσης όπως είναι η χαλαζιακή και η ηφαιστειακή άμμος όπως και κόκκοι φυτικής πρoέλευσης όπως είναι η κρυσταλλική ζάχαρη και το θαλασσινό αλάτι. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εντυπωσιακά. Με συστηματική εφαρμογή, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, η επιδερμίδα αναζωογονείται και διατηρείται λεία και απαλή.

Πώς χρησιμοποιείται;

Κατά κανόνα, την ώρα του ντους. Για να απλώσετε το προϊόν της επιλογής σας χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι, τρίψτε το ελαφρά πάνω στο βρεγμένο δέρμα, για 1-2 λεπτά και ξεπλύνετε καλά. Tip: Μετά την απολέπιση, μην παραλείψετε να απλώσετε μια κρέμα ή μια λοσιόν ενυδάτωσης σώματος. Είναι η απαραίτητη κίνηση φροντίδας που θα επαναφέρει τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα -χωρίς το «εμπόδιο» των συσσωρευμένων νεκρών κυττάρων, οι ενυδατικοί παράγοντες θα εισχωρήσουν σε μεγαλύτερο βάθος- και θα βελτιώσει θεαματικά την όψη και την υφή της.

Focus στα… σημεία. Τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στους αγκώνες και τα γόνατα - περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή, γι’ αυτό εκεί θα χρειαστεί να επιμείνετε λίγο περισσότερο. Στα σημεία αυτά η πίεση που ασκείται εξαιτίας των συνεχών κινήσεων των αρθρώσεων και η τριβή της επιδερμίδας στα βαριά χειμωνιάτικα ρούχα, κάνουν την υφή της ξηρή και τραχιά.

Τι θα πρέπει να προσέξετε. Αποφύγετε το έντονο τρίψιμο σε ευαίσθητες περιοχές όπως είναι το ντεκολτέ, το στήθος ή η κοιλιά, καθώς και σε σημεία με διεσταλμένα αγγεία.

Ολική Επαναφορά Σιλουέτας
-15%
Απόκτησε μαζί δύο κορυφαία προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας
& του τοπικού πάχους για μέγιστα αποτελέσματα!
∆ιάλεξε όποιο συνδυασμό σου ταιριάζει και απόλαυσε -15%!
Κρέμα Θερµαντικής ∆ράσης 260gr image
Κρέμα Θερμαντικής
∆ράσης 260g
Ενισχυμένη Κρέμα Σιλουέτας 200ml image
Ενισχυμένη Κρέμα
Σιλουέτας 200ml
Αναμόρφωση Σιλουέτας Λάδι 200ml image
Αναμόρφωση Σιλουέτας
Λάδι 200ml
Αναμόρφωση Σιλουέτας Γαλάκτωμα 200ml image
Αναμόρφωση Σιλουέτας
Γαλάκτωμα 200ml